Korenfestival 2019

Close2u organiseerde zaterdag 6 april een korenfestival vanwege het 12 ½ jarig bestaan in 2019 !
Het thema was “Zin in zingen”. Wij van Close2u hebben eigenlijk altijd dat gevoel en wilden dit heel graag delen met andere koren uit de regio.

Het is een geslaagde dag geworden. De toeschouwers en de deelnemende koren hebben genoten en wij ook. We hebben veel complimenten mogen ontvangen.

Na een voorbereiding van ruim een jaar door een kleine enthousiaste groep was het zover.
In de vroege ochtend werd al hard gewerkt aan de versiering van de zalen.
Bij het optreden van het eerste koor even na 11 uur waren al aardig wat toeschouwers aanwezig in de Vrijburchtzaal.
In de middag werd het steeds drukker. De deelnemende koren bleven dan ook luisteren naar hun collega’s. Naast een volle zaal waarbij mensen soms moesten staan, was het ook aangenaam in de hal, waar mensen na hun optreden nog even konden bijpraten onder het genot van een drankje en een hapje dat door de Vrijburcht werd verzorgd.
En tot slot nog een volle zaal bij ons optreden. Zo konden wij deze muzikaal afwisselende dag afsluiten en werden we met luid applaus bedankt.

NKF 2018

In 2018 was het 50 jarig jubileum van het Nederlands Koren Festival. Close2u heeft aan deze wedstrijd meegedaan. Wij zagen het als een uitdaging om te zingen voor een echte vakjury.

Op zaterdag 7 april was de voorronde van Noord-Holland in Hilversum. Wij hebben ons daar goed kunnen presenteren en zijn als derde geëindigd met een mooi puntentotaal. Het juryrapport wat we kregen heeft ons goede tips gegeven om nog  verder te groeien.